Gingivitis versus parodontitis – Lovett Dental

Tandvleesaandoening is al duizenden jaren een groot probleem in de menselijke geschiedenis. Het is moeilijk voor te stellen dat oude Egyptenaren of andere samenlevingen hun tanden poetsten. Zelfs de oorspronkelijke beschavingen wisten dat tandenpoetsen de beste manier was om een ​​gezond gebit te behouden.

We hebben het concept van mondhygiëne in de loop van duizenden jaren ontwikkeld. De dagen van “kauwsticks” die door Egyptenaren werden gebruikt, of de eerste tandenborstel met bamboehandvat en varkensharen gemaakt door de Tang-dynastie in China zijn voorbij, en het probleem van tandvleesaandoeningen is niet verdwenen.

Hoewel we beter zijn in het verzorgen van onze tanden, is het nog steeds moeilijk om bacteriën te elimineren. Deze micro-organismen worden aangetrokken door donkere, vochtige plaatsen zoals onze mond.

Hoewel poetsen en flossen veel mondgezondheidsproblemen kan helpen voorkomen, zien tandartsen nog steeds veel mensen met tandvleesaandoeningen.

Soorten tandvleesaandoeningen

Tandplak en tandsteen, micro-organismen die zich op uw tanden kunnen ophopen, vormen een kleverige film die het glazuur beschadigt en het tandvlees aantast. Deze plakkerige film kan leiden tot een milde tandvleesaandoening, gingivitis genaamd. Indien onbehandeld, kan het een ernstiger aandoening worden die parodontitis wordt genoemd.

Lees meer over de verschillende soorten tandvleesaandoeningen en neem preventieve maatregelen om uw tandvlees te beschermen.

Helaas zijn niet alle gevallen van gingivitis duidelijk. Voor velen is het probleem pas duidelijk als het ernstiger wordt. Daarom is een jaarlijkse gebitsreiniging aan te raden!

Tandvleesontsteking 101

Gingivitis, een vroeg stadium van tandvleesontsteking, kan snel en gemakkelijk worden behandeld. Gingivitis is een aandoening die gevoeligheid van het tandvlees, de tanden en het tandvlees veroorzaakt. Er kunnen andere symptomen zijn die u over het hoofd ziet. Het is gemakkelijk om deze waarschuwingssignalen te negeren, dus het is essentieel om ze niet te negeren.

Tekenen en symptomen van gingivitis

Als u bekend bent met de tekenen van gingivitis, zijn er een paar dingen waar u op moet letten:

Kijk eens naar je tandvlees als je je tanden poetst.

U kunt vroeg beginnende gingivitis hebben als uw tandvlees roder is of meer bloedt dan normaal.

Tandvleesontsteking kan ook worden gezien bij bloedend tandvlees bij het flossen of tandenpoetsen. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat u een ernstig probleem heeft, moet u beginnen met een preventieve behandeling van gingivitis.

Vroegtijdige behandeling van tekenen van tandvleesontsteking

Het is mogelijk om gingivitis te voorkomen door uw routine voor mondhygiëne te verbeteren.

Tandvleesontsteking kan verholpen worden door regelmatig te flossen en te poetsen. Maak een afspraak voor uw gebitscontrole.

Preventieve zorg is mogelijk door een tandheelkundig onderzoek te laten doen. Onze tandartsen kunnen eventuele problemen opsporen voordat ze ernstig worden. Gingivitis is een ernstige aandoening die kan leiden tot botverlies en andere gezondheidsproblemen.

Een professionele gebitsreiniging door een mondhygiënist is de beste manier om tandsteen en tandplak te verwijderen. De tandarts kan antiseptische mondwaterrecepten aanbevelen als uw tandvlees meer ondersteuning nodig heeft. Deze stappen kunnen allemaal worden gecombineerd om gingivitis om te keren voordat het parodontitis wordt.

Parodontitis 101

Gingivitis kan worden genegeerd of verkeerd begrepen door mensen die niet weten dat ze het hebben. Indien onbehandeld, ontwikkelt zich parodontitis. Alleen een tandarts kan het probleem in dat stadium oplossen.

Ontsteking van het parodontium is de eenvoudigste vorm van parodontitis. Dit is het weefsel en bot tussen je tanden en je kaak. Pockets vormen zich wanneer tandplak en schadelijke bacteriën in deze gebieden groeien.

In de latere stadia ontwikkelt agressieve parodontitis zich langzaam. Het probleem kan zich uitbreiden naar andere delen van het lichaam. Het immuunsysteem van uw lichaam bestrijdt de infectie, maar het probleem blijft zich verspreiden als u geen goede mondhygiëne toepast.

Tekenen dat u mogelijk parodontitis heeft

Parodontitis is, in tegenstelling tot gingivitis, een progressieve ziekte. Elke fase zorgt ervoor dat tandplak en bacteriën zich verspreiden, wat leidt tot ernstiger symptomen. De tekenen van verslechtering zijn onder meer:

 • bloedend tandvlees
 • helder rood tandvlees
 • aanhoudende slechte adem.

Veel symptomen kunnen intern zijn, zoals gevoelige tanden of een slechte gezondheid van het tandvlees. De symptomen worden uiteindelijk zichtbaar. Slechte tanduitlijning kan ook leiden tot losse tanden, terwijl terugtrekkend tandvlees van uw gezonde tandvlees tandverlies veroorzaakt.

Indien niet behandeld, kan chronische parodontitis dodelijk zijn, net als elke andere infectie.

Parodontitis kan verergeren als gevolg van slechte hygiëne en voeding. De chronische ontstekingsreactie van het lichaam treedt in werking. Lovett Dental kan u helpen terugtrekkend tandvlees, botverlies en hart- en vaatziekten als gevolg van parodontitis te voorkomen.

Hoe parodontitis te behandelen

Hoewel vroege gingivitis kan worden behandeld met een professionele reiniging en goede mondhygiëne, vereisen ernstige gevallen serieuzere zorg.

Wortelschaven is een procedure waarbij de tandarts de infectie van de wortel verwijdert. Meestal gedaan in combinatie met antibiotica, verwijdert het al het vuil onder het tandvlees en reinigt het de tandvleesrand zodat het tandvlees zich weer aan hun tanden kan hechten.

Parodontitis kan worden voorkomen of behandeld met een professionele gebitsreiniging. In ernstigere gevallen kan een operatie nodig zijn als er zich na reinigingen en andere behandelingen overtollige tandplak ophoopt.

Een operatie aan tandvleesaandoeningen omvat een snelle procedure waarbij uw tandarts in het zachte weefsel en de zwelling van uw tandvlees gaat. De infectie wordt aan de wortel van de tand verwijderd en vervolgens kan het tandvlees aan elkaar worden genaaid. Gezond tandvlees en tanden worden weer verbonden.

Leer hoe u voor uw tanden en tandvlees moet zorgen om parodontitis en andere complicaties te voorkomen.

Preventie en behandeling van tandvleesaandoeningen

U kunt uw routine voor mondhygiëne verbeteren om tandvleesaandoeningen te voorkomen.

Parodontitis is de belangrijkste oorzaak van tandverlies. Het is van cruciaal belang om goede gewoontes op het gebied van mondhygiëne te behouden. Tandvleesaandoeningen kunnen worden voorkomen door vroege opsporing en regelmatige gebitsreiniging. Ook poetsen en flossen zijn belangrijk.

De beste manier om parodontitis te voorkomen, is door uw mond schoon te houden. Gingivitis kan worden teruggedraaid en is gemakkelijk te behandelen. Laat bacteriën uw mond niet overnemen. Plan uw jaarlijkse reiniging om tandvleesaandoeningen te voorkomen en uw gebit gezond te houden.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Degoudenglimlach.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart