Soorten sedatie Tandheelkunde – Lovett Dental

Preventieve behandeling is essentieel voor de algemene gezondheid. U kunt één keer per jaar naar de dokter voor lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek, maar als u niet regelmatig naar de tandarts gaat, loopt u een belangrijk onderdeel van de gezondheidszorg mis.

Veel mensen gaan pas naar de tandarts als ze een tandheelkundige aandoening hebben die is ontstaan ​​als gevolg van slechte tandheelkundige zorg.

Mensen hebben vaak verdovende tandheelkunde nodig als het moeilijker wordt en voorzichtiger moeten zijn.

Termdefinities in sedatietandheelkunde

Sedatie is een medische term die verwijst naar elke procedure die ervoor zorgt dat patiënten zich ontspannen. In de meeste gevallen zijn de sedatieve processen die in elk beroep worden gebruikt, vergelijkbaar.

Dit zijn voorbeelden van algemene anesthesie, een lichte sedatiestrategie die de patiënt wakker en alert houdt, en diepe sedatie, die de patiënt volledig in slaap brengt.

Waarom sedatie nodig is

Er is een reden waarom uw tandarts u wil verdoven als onderdeel van uw tandheelkundige ingreep. Sommige procedures vereisen geen sedatie. Het is een veilige en effectieve manier om door een moeilijke of vervelende situatie heen te komen.

Zonder sedativa zou u uzelf kunnen verwonden

Als de tandarts u niet verdooft, is uw natuurlijke reactie om te rukken en weg te trekken, wat het werk van de tandarts moeilijker kan maken en zelfs kan leiden tot pijn aan uw eigen tanden.

De basisprincipes van sedatie

Er zijn verschillende soorten sedatietandheelkunde, die uw tandarts tijdens uw afspraak met u zal doornemen. De hoeveelheid sedatie die u nodig heeft, is gebaseerd op een aantal factoren, waaronder uw medische geschiedenis en de tandheelkundige procedures die u ondergaat.

Sedatie wordt alleen toegediend door een bijgeschoolde tandarts. Het wordt gebruikt wanneer een plaatselijke verdoving faalt.

Sedatie: onbewust versus bewust

Veel mensen zijn bang voor sedatie vanwege anekdotes en verkeerde informatie die ze hebben gehoord. Laten we eens kijken waarom en wanneer elk type tandheelkundige sedatie nodig kan zijn.

Plaatselijke verdoving

Tandartsen beginnen met het toedienen van een plaatselijke verdoving. Deze procedure wordt vaak uitgevoerd wanneer een persoon tandproblemen heeft, zoals gaatjes, kronen, wortelschaafsel en schilfering, wortelkanalen en schilfering.

Een plaatselijke verdoving houdt uw bewustzijn en alertheid intact. Het verdooft het gebied dat moet worden aangepakt. De gevoelloosheid duurt meestal 30 minuten tot een uur.

Actuele of injecteerbare toepassingen

Dit wordt ofwel als een gel op het tandvlees aangebracht of in het tandvleesgebied geïnjecteerd. Nadat u verdoofd bent, kunt u beginnen met de tandheelkundige operaties op uw takenlijst.

Narcose

Omdat sommige mensen bang zijn voor tandheelkundig werk, kan algemene anesthesie worden gebruikt om pijn onder controle te houden. U kunt rustig slapen als u voor deze vorm van sedatietandheelkunde kiest.

Ze passen deze verdovingstechniek meestal toe bij uitgebreide behandelingen of gevoelig tandheelkundig werk. Het is gemakkelijker om complexe tandheelkundige procedures uit te voeren terwijl de patiënt volledig bewusteloos is.

Bovendien wordt dit type sedatie voor verschillende doeleinden gebruikt. Als uw angst zo hevig is dat u niet stil kunt zitten tijdens het afdichten van de gaatjes, kan het nodig zijn dat de tandarts u onder algehele narcose brengt.

Soorten algemene anesthesie

De meeste algemene anesthesie wordt gegeven door tandartsen die zijn opgeleid om IV-sedatie of een gezichtsmasker te gebruiken. Gedurende de hele procedure wordt de anesthesie op een constante dosering gehouden. Als u eenmaal bewusteloos bent geraakt, kunt u achterover leunen in de tandartsstoel en door een slang ademen.

U kunt algemene anesthesie krijgen als u verstandskiezen moet verwijderen of een tand moet trekken.

Is een algemene verdoving geschikt voor u?

Bepaalde mensen, zoals mensen met neurologische afwijkingen of zure reflux, zijn niet in staat om dit type sedatie te krijgen. De tandarts moet weten of u in het verleden een allergische reactie op een verdovingsmiddel heeft gehad.

Stikstofoxide sedatie

Lachgas daarentegen is een inhaleerbaar kalmeringsmiddel. Het staat ook bekend als ‘lachgas’. Het kan je helpen ontspannen als je doodsbang bent voor een infuus of er niet mee om wilt gaan.

Door het masker ademt u een mengsel van zuurstof en lachgas in. De gasbalans wordt tijdens de therapie gecontroleerd om te garanderen dat u niet wakker wordt. Wanneer het medicijn uitgewerkt is, of je wordt ziek, vertel dit dan aan de tandarts zodat er meer lachgas gegeven kan worden.

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat ze de procedure hebben gehad totdat deze is voltooid. Na het inademen van lachgas kunnen mensen in slaap vallen of helemaal niet wakker worden. Als het niet wordt ingeademd, is het niet effectief.

Orale verdoving

Orale kalmerende middelen zijn een alternatief als u niet hoeft te slapen of bang bent voor de operatie. Met deze medicijnen kan een tandarts urenlang aan je tanden werken. Je kunt gedurende die tijd gedrogeerd blijven.

De meeste tandartsen gebruiken Halcion, een medicijn dat op dezelfde manier werkt als Valium. U neemt uw orale medicatie een uur voor uw behandeling om u beter te voelen. Je voelt je dan volkomen ontspannen en moe. Het beantwoorden van vragen en het opvolgen van aanwijzingen blijft mogelijk.

Orale sedativa kunnen u op beperkte schaal helpen ontspannen en ongemak verlichten. Personen die tandheelkundig werk nodig hebben, kunnen ervoor kiezen om orale bewuste sedatie te overwegen. Het is nuttig voor wortelkanaalbehandelingen. Bij gebruik in plaats van lachgas heeft het een langere werkingsduur. Het kan zijn dat u na uw tandartsafspraak vervoer naar huis nodig heeft.

IV sedatie

De enige sedatieprocedure die u in een diepe slaap kan brengen die niet gestoord zal worden door zelfs het meest agressieve gedrag, is intraveneuze sedatie. Het gebruikt dezelfde medicijnen als orale sedatie, maar levert ze via een infuus. Dit is onvoldoende als u bewusteloos wilt blijven om tandartsangst te voorkomen of als u een zwakke kokhalsreflex heeft. Een matige dosis sedatie is onvoldoende.

Daarna zal de tandarts uw vitale functies controleren en indien nodig uw medicatie wijzigen.

Maak een afspraak om uw mogelijkheden te bespreken

Hoewel sedatie-tandheelkunde beangstigend kan zijn, laat dat u er niet van weerhouden om tandheelkundige zorg te krijgen. Uw tandarts kan u informeren over de verschillende soorten verdoving die worden aangeboden.

Onthoud dat of u lichte orale sedatie, ernstige sedatie of iets anders nodig heeft, op veel verschillende dingen is gebaseerd. Wees op uw hoede voor ‘worst-case scenario’s’ die uw geest ongevraagd binnendringen.

U bent van harte welkom om een ​​lijst met vragen en zorgen mee te nemen naar uw vergadering. Anderen hebben dit voorbeeld gevolgd!

Onze tandheelkundige procedures zijn veilig en goedgekeurd

De Food and Drug Administration en de American Dental Association hebben beide elk medicijn goedgekeurd dat aan u is voorgeschreven. Uw gezondheid, de aard van de operatie en uw verzekering bepalen het soort verdoving dat u krijgt.

Wij willen ervoor zorgen dat u op een veilige en comfortabele manier naar de tandarts kunt.

Omdat we om uw veiligheid en comfort geven, proberen we op de veiligst mogelijke manier aan uw tandheelkundige behoeften te voldoen. Het is tijd om afspraken te plannen voor alles van verdovende tandheelkunde tot preventieve zorg en alles daartussenin.

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Degoudenglimlach.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart