Wat te verwachten tijdens een tandenbleeksessie

Mensen zeggen vaak dat hun glimlach het eerste is dat ze zien als ze iemand ontmoeten. Hoewel uw glimlach niet perfect hoeft te zijn, is bleken gemakkelijk gemaakt met de opties die vandaag beschikbaar zijn.

Een professionele tandenbleekservice op kantoor is de beste oplossing als u een stralende glimlach wilt.

Lovett Dental gebruikt alleen de beste ingrediënten en ultramoderne apparatuur om uw tanden witter te maken. Ons kantoor is snel en duidelijk, zodat u snel weer verder kunt met uw dag.

Het is essentieel om je voor te bereiden op je tandenbleeksessie. Deze gids zal u helpen te weten wat u kunt verwachten en uw nieuwe wittere tanden te behouden.

Voordat u naar uw bleeksessie gaat

U hoeft niet veel te doen om uw afspraak voor te bereiden. Voorafgaand aan uw bleeksessie zult u hoogstwaarschijnlijk een examen ondergaan om er zeker van te zijn dat er geen andere tandheelkundige problemen hoeven te worden aangepakt.

Plan een routinecontrole op kantoor als u dit nog niet hebt gedaan. De tandarts kan uw tandvlees en tanden controleren om er zeker van te zijn dat ze gezond zijn. De procedure is heel zachtaardig, maar uw tandvlees moet gezond genoeg zijn voor het bleekmiddel en de bleekbehandeling.

Gevoeligheid is niet iets dat je kunt negeren, en de hoop zal verdwijnen. Het kan een teken zijn dat een onderliggend probleem moet worden aangepakt, zoals:

 • Chips of scheuren in een tand
 • gaatjes
 • Tandvleesaandoening
 • Versleten vullingen
 • Te veel bleekproducten

Onze tandartsen zullen eventuele problemen in uw mond detecteren voordat u met uw bleekprocedure begint. We zullen een plan maken om uw zorgen weg te nemen en u de witte glimlach te bezorgen die u altijd al wilde hebben.

Tijdens uw bleeksessie

Nadat u bent ingecheckt, starten we uw afspraak met een professionele schoonmaakbeurt. Hiermee wordt eventueel verharde tandplak of tandsteen verwijderd en kunnen we aan de slag met nieuw glazuur.

Nadat de mond is schoongemaakt, plaatst de mondhygiënist een gaasje in uw mond om het droog te houden. Het bleekmiddel kan gevoelig weefsel irriteren, zoals uw lippen, tandvlees, tanden en kiezen. Oprolmechanismen worden in uw mond geplaatst om irritatie te voorkomen.

De oprolmechanismen voorkomen dat het bleekmiddel in aanraking komt met gevoelig weefsel. Hoewel de gel geen irritatie mag veroorzaken, vermijden we dit liever.

De bleekgel wordt vervolgens op uw glazuur aangebracht. Het middel reageert met uw dentine. Het dentine is een poreuze laag die elke tand zijn kleur geeft en het uitzicht bepaalt. Deze poriën kunnen uitzetten en ervoor zorgen dat de bleekmiddel in het dentine kan doordringen om de tint lichter te maken.

Er wordt een speciaal lampje op uw tanden geplaatst om de werking van het bleekmiddel te versnellen. Dit activeert de gel, waardoor deze efficiënter wordt en u sneller resultaat krijgt.

Het duurt meestal ongeveer een uur voor de hele procedure.

Na uw bleeksessie

Zodra u ons kantoor heeft verlaten, kunt u terugkeren naar uw routine. Er zijn geen significante beperkingen op het eten of drinken dat u binnen de eerste 48 uur mag eten. Uw tandarts bespreekt hoe u uw witte glimlach wit kunt houden.

De komende dagen is uw dentine nog zichtbaar. Eet of drink geen voedsel dat vlekken veroorzaakt om verkleuring te bevorderen. Vermijd zure of kleurrijke voedingsmiddelen en dranken.

Bepaalde voedingsmiddelen kunnen vlekken maken op alles wat ze aanraken, zelfs op je tanden. Te vermijden voedingsmiddelen zijn spaghettisaus, donkere wijnen en koffie. Na 48 uur kunt u uw normale dieet hervatten.

Na een professionele bleekbehandeling kunt u een lichte gevoeligheid voelen. Dit is een tijdelijke en vaak voorkomende bijwerking, waarover u zich geen zorgen hoeft te maken. Het verdwijnt meestal binnen twee tot drie dagen. Neem contact op met ons kantoor als u gevoeligheid blijft ervaren. U kunt speciale tandpasta gebruiken om de gevoeligheid van uw tanden te verminderen.

Houd je tanden wit

Uw opgelichte tanden gaan langer mee als u een goede routine voor mondhygiëne heeft.

Je moet je tanden twee keer per dag poetsen en flossen en minstens één keer per dag mondwater gebruiken. Deze goede schoonmaakgewoonten houden tandsteen en tandplak op afstand en helpen voorkomen dat er vlekken op eten en drinken ontstaan.

Lovett Dental raadt regelmatige bezoeken aan om ervoor te zorgen dat u uw reiniging krijgt. Regelmatige bezoeken stellen uw tandarts in staat problemen op te sporen voordat ze ernstige problemen worden.

Na je behandeling kun je vertrouwde tandenbleek tandpasta gebruiken. Vraag uw tandarts om aanbevelingen over de door de American Dental Association aanbevolen merken.

Als u uw tanden wilt behouden, kunt u 1 of 2 keer per jaar een professionele bleekbehandeling ondergaan.

Klaar om uw professionele tandenbleekafspraak te boeken?

Ons team van Lovett Dental kan u op weg helpen. Wij beantwoorden graag al uw vragen en helpen u graag bij het plannen van uw bleekafspraak. Je glimlach zal witter zijn dan ooit!

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Degoudenglimlach.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart