Werken tandenbleekstrips?

Je hebt de advertenties op tv en sociale media gezien. Ze zijn de volgende grote influencer-trend, maar werken strips voor het bleken van tanden?

Zoals met alles, zit het allemaal in de nuances, zoals hoe je bleekstrips gebruikt en hoe je natuurlijke tanden eruit zien.

In deze gids leert u alles wat u moet weten over het bleken van tanden in het algemeen, zodat u kunt beslissen of bleekstrips de beste manier voor u zijn.

Waarom je tanden witter maken?

In een wereld vol instagram-influencers zijn producten voor het bleken van tanden een bloeiende industrie geworden.

Dus waarom geven mensen hun geld uit aan bleekgels en bleekkits om een ​​stralende glimlach te hebben?

Voor de meeste mensen is het antwoord omdat ze zich zorgen maken over hun uiterlijk. Het is geen egoïstische reden. Je gevoelens over je uiterlijk zijn onlosmakelijk verbonden met je gevoel van eigenwaarde, en dat is een zorg voor de geestelijke gezondheid.

Wanneer je verkleurde, bruine of gele tanden hebt, kan dit ervoor zorgen dat je onzeker bent over je lach. Wittere tanden en zelfvertrouwen zijn met elkaar verbonden, dus het is geen wonder dat mensen geld betalen voor een wittere glimlach.

Redenen om een ​​tandenbleekbehandeling te ondergaan

Er zijn meerdere opties voor iedereen die witte tanden probeert te krijgen. Of u nu de thuisroute voor het bleken van tanden kiest of naar het kantoor van een tandarts gaat voor een professionele tandenbleek, kan afhangen van de reden.

Vaak voorkomende gelegenheden wanneer u uw tanden wilt bleken

 • Voor verkleurde tanden door oppervlaktevlekken zijn de meeste bleekstrips voldoende. Het thuis gebruiken van bleekstrips kan echter gevaarlijk zijn als u de aanwijzingen niet opvolgt. Koop een stripproduct voor het bleken van tanden dat is goedgekeurd door de American Dental Association, zoals Crest-bleekstrips. Gebruik nooit een bleekmiddel zonder het eerst te onderzoeken.
 • Voor speciale gelegenheden, wanneer u er op uw best uit wilt zien, is een gebitsreiniging en professionele tandenbleekprocedures de veiligste manier om te gaan. Ga minstens een week voor de speciale gebeurtenis naar uw tandartspraktijk. Wanneer u een gediplomeerde medische professional gebruikt, helpen de whitening-ingrediënten die zij hebben u om ongelijkmatig bleken te voorkomen. Met tandheelkundige zorg worden de gevaren van het gebruik van producten voor het bleken van tanden geminimaliseerd.
 • Om te proberen de langetermijneffecten van ouder worden of roken te compenseren, zijn Crest Whitestrips en andere bleekproducten voor thuis misschien niet de beste oplossing. Crest Whitestrips werken om de dunne laag vlekken op het oppervlak te verwijderen. Maar wat je hebt is een opeenhoping van vlekken op je tanden. Om vlekken te verwijderen die er al lang zitten, moet u met uw tandarts praten.

Wat de reden ook is dat je hebt besloten om bleekstrips of een ander product te proberen, ga ervoor! Zorg ervoor dat u op de goede weg bent naar een gezonde glimlach terwijl u uw tanden witter maakt.

Hoe werken bleekproducten?

Zijn bleekstrips de oplossing die u zoekt? Laten we beginnen met te leren hoe elk bleekproduct zijn werk doet.

Wanneer u bleekstrips of een bleekgel aanbrengt, lijkt het een eenvoudig proces, en dat is het tot op zekere hoogte ook. De producten bevatten waterstofperoxide of carbamideperoxide. Beide bleekmiddelen werken op dezelfde manier.

Het actieve ingrediënt, waterstofperoxide of carbamideperoxide, komt in het tandglazuur terecht, tot in de dentinelaag.

Dat is waar de vlekken zitten, en het bleekmiddel breekt die vlekken af. Dit werkt om tanden onmiddellijk witter te maken door de vlekken minder opvallend te maken.

Zijn alle bleekproducten hetzelfde?

Alleen omdat Crest Whitestrips en andere producten vergelijkbare ingrediënten hebben als een professionele witmaker, wil dat nog niet zeggen dat ze hetzelfde zijn.

Elke bleekmiddel heeft peroxide als basisingrediënt, maar daar houden de overeenkomsten op.

De andere ingrediënten naast het actieve bleekmiddel maken ook een verschil. Bij een professionele behandeling kan de tandarts bijvoorbeeld fluoride toevoegen om te voorkomen dat het glazuur verzwakt.

Dit toegevoegde ingrediënt vermindert ook tandvleesirritatie en gevoelige tandproblemen die gepaard gaan met een bleekstrip, zoals Crest Whitestrips.

Waarschuwingen die u in acht moet nemen voordat u bleekstrips of -producten gebruikt

Sommige bleekstrips bevatten echter een bleekmiddel dat chloordioxide wordt genoemd.

Dit ingrediënt maakt tanden sneller witter dan waterstofperoxide, maar in witte strips en andere producten kan het gevaarlijk zijn.

Voordat u een tandenbleekmiddel met chloordioxide erin gebruikt, moet u advies inwinnen bij een tandheelkundige kliniek die u vertrouwt.

Het is altijd een goed idee om met uw tandarts te praten voordat u begint met het bleken van tanden. Niet alle bleekstrips of -producten werken bij elk type verkleuring.

Bleekproducten werken niet op tandfineer en kunnen problemen zoals tandbederf en tandvleesaandoeningen verergeren.

Whitening-opties

Het krijgen van helderdere tanden kan op een aantal manieren worden bereikt:

 • Vlekverwijderende tandpasta die oppervlakkige vlekken verwijdert. Zorg ervoor dat u een door ADA geaccepteerd product vindt.
 • Vrij verkrijgbare bleekproducten die door de ADA zijn goedgekeurd. Houd er rekening mee dat deze producten een lagere concentratie bleekmiddel bevatten, waardoor ze niet zo effectief werken als een professioneel product.
 • Bleken op kantoor in de stoel van uw tandarts. U krijgt een beschermende gel of een rubberen schild om uw tandvlees te beschermen en vervolgens wordt het bleekproduct aangebracht. Dit type procedure vereist meestal slechts één of twee bezoeken voor een optimale witheid.
 • Thuis bleken vanuit het kantoor van de tandarts. Uw tandarts maakt een op maat gemaakt bakje voor u om thuis te gebruiken. U profiteert nog steeds van professionele ingrediënten, maar u gebruikt de witmaker in het comfort van uw eigen huis. Dit is een tragere procedure. Het is nog steeds populair voor degenen die zich meer op hun gemak voelen om hun behandeling thuis te doen.

Vaak voorkomende bijwerkingen van het bleken van tanden

Of u nu strips voor het bleken van tanden of een ander bleekmiddel gebruikt, er zijn enkele bijwerkingen die kunnen optreden.

Door de aanwijzingen op de verpakking te volgen, verkleint u de kans om met deze ongewenste symptomen om te gaan.

En als u bleekoplossingen van uw tandarts krijgt, wordt de kans op bijwerkingen nog verder verkleind.

Wat u kunt verwachten als u uw tanden witter maakt

Als u strips voor het bleken van tanden of een ander over-the-counter of niet-professioneel product gebruikt, zijn dit enkele dingen die u na uw toepassing kunt opmerken:

 • Een toename van de gevoeligheid van de tanden naarmate de bleekgel in het dentine terechtkomt. De gel irriteert de zenuw van de tand, daarom voel je daar tandgevoeligheid. Dit zou tijdelijk moeten zijn. Als het langer dan een paar dagen aanhoudt, raadpleeg dan uw tandarts.
 • Tandvlees en ander zacht weefsel beschadigen als u ondermaatse producten gebruikt of overmatig bleekmiddelen gebruikt. In plaats van te blijven proberen tanden witter te maken met alternatieve methoden, praat je met je tandarts over manieren om verkleuring in de eerste plaats te voorkomen. Bepaalde voedingsmiddelen en dranken hebben de neiging vlekken op uw tanden te maken. Twee keer per dag poetsen is goed voor je tanden en tandvlees en verkleint de kans op verkleuring.
 • Schade aan het glazuur als je witte strips geen pH-balancerend ingrediënt bevatten. Er is een reden waarom ons is geleerd om op jonge leeftijd bleekwater uit onze mond te houden. In kleine doses, zoals je in bleekproducten aantreft, is het ‘veilig’. Maar als het product geen uitgebalanceerde ingrediënten bevat, kan het glazuur beschadigd raken.

Als u onlangs tandheelkundig werk heeft gehad, overleg dan met uw tandarts voordat u een bleekmiddel gebruikt. Mogelijk moet u ook iemand zoeken om medisch advies te geven als u gezondheidsproblemen heeft die kunnen worden beïnvloed.

Natuurlijke bleekopties

Als uw medische of tandheelkundige geschiedenis het bleken van tanden of professionele opties een no-go maakt, heeft u nog steeds opties.

Het vermijden van dat voedsel, drinken en slechte gewoonten (zoals roken, alcohol en drugs) kan ertoe leiden dat je boven- en ondertanden wit blijven.

Maar als je er klaar voor bent om ze wat feller te krijgen, kun je tandpasta gebruiken met natriumhydroxide of zuiveringszout erin.

Deze producten werken niet om je tanden snel helderder te maken, maar ze zijn meestal veilig voor je tandvlees en glazuur.

Veilig klaar voor de witste glimlach?

Als u serieus een witte, stralende glimlach wilt krijgen, is de tandarts de beste plek om te beginnen. Met professionele bleekopties kunnen uw natuurlijke tanden veilig parelwit worden.

Sommige kantoren bieden professionele bleekkits voor thuisgebruik die op maat worden gemaakt voor uw mond.

U kunt ook een behandeling op kantoor ondergaan met professionele ingrediënten en speciaal gereedschap dat is ontworpen om de kleuren van uw glazuur snel te optimaliseren.

Bel vandaag nog voor uw Insta-Ready Smile!

Heeft u tandheelkundig werk waardoor u niet veilig een kit voor het bleken van tanden thuis kunt gebruiken? Is uw speciale gelegenheid iets waar u geen risico’s mee wilt nemen?

Wat de reden ook is, als u klaar bent voor die camera-perfecte glimlach, belt u uw tandarts om een ​​afspraak te maken.

De producten voor het bleken van tanden die ze gebruiken, zijn ontworpen om veilig, snel en effectief te werken.

Neem geen risico op die vrij verkrijgbare bleekstrips. Schakel een professional in om je op weg te helpen naar je Insta-ready glimlach!

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Degoudenglimlach.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart